Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
In de neus domineren intense aroma's van rijp rood fruit, met tonen van bramen en pruimen. In de mond is het een volle wijn. De kleur is levendig, vol robijnrood. Fijne tannines. Pairs: in de oven gebakken of geroosterd wit vlees, gegrild vlees en groenten, vleesstoofschotels, gebraad en kazen.
De Barbera is een blauwe druivensoort die vooral voorkomt in het noordwesten van Italië, met name in Piemonte. Tot voor kort werd aangenomen dat deze druif was ontstaan in de heuvels van Monferrato, midden in de regio Piemonte. Inmiddels zijn er aanwijzigingen dat de druif afkomstig is uit de streek rondom Asti, waar deze druif aan het einde van de 18e eeuw wordt beschreven door de Italiaanse botanicus Nuvolone Pergamo. Recent DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat dit ras niet verwant is aan de andere soorten uit Piemonte, dus meer onderzoek zal nodig zijn om de oorsprong van de Barbera te vinden. Een mysterieuze druif! Gaat goed samen met gegrild vlees en wildgerechten.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad