Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Een droge, zachte Italiaanse rode wijn gemaakt van Merlot druiven heeft met een fruitig wijnboeket met tonen van frambozen, bosbessen en pruimen, aangevuld met hints van kreupelhout en fijne specerijen. Intens robijnrood met paarse reflecties. In de mond is hij vol, zacht en droog met typische fruitige aroma’s van zijn variëteit. De wijngaard bevindt zich op de vlakten en heuvels in de buurt van Cividale del Friuli, helemaal in het uiterste Noordoosten van Italië.
Goed bij smaakvolle gerechten, rood en wit vlees, gestoofd vlees, wild, gebraden vlees en belegen kaas.
Merlot is een rode druivensoort die oorspronkelijk uit Bordeaux komt. De naam Merlot komt van het Franse woord "merle" = merel en is bedoeld om de voorkeur van merels voor deze druivensoort aan te geven. Over de oorsprong van de druivensoort is weinig bekend. Het wordt voor het eerst schriftelijk vermeld in Bordeaux in de 14e eeuw en in Italië in 1855. De Merlot is smeuïg, smaakt een beetje naar pruimen en heeft een gemiddeld tot hoog alcoholgehalte. Merlot is ideaal voor het verfijnen en harmoniseren van andere druivensoorten. Cabernet Sauvignon is hier bijzonder geschikt voor. In Italië wordt Merlot vaak gemengd met de Sangiovese druivensoort. Deze wijn is gemaakt van alleen Merlot druiven en heeft een alcoholgehalte van 12,5%.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad